23 feb. 2008

10 lucruri pe care trebuie să le facă un om


1. Compară-te cu cineva de aceeaşi vârstă şi profesie şi care a progresat asemănător cu tine.
2. Compară-te cu o persoană sănătoasă, adică înţelege ce a făcut el ori ea faţă de tine. Vei putea constata că există cineva mai bun decât tine, dar de asemenea vor fi foarte mulţi cu mult în spatele tău.
3. Indiferent cine eşti, întotdeauna există şi va fi cineva care este mai bun decât tine. Acceptă această realitate şi nu te lăsa influenţat negativ de ea.
4. Lucrează pe baza unui plan de lucru. Întotdeauna e mai uşor de făcut ceva când deja ştii că acţionezi conform planului.
5. Trebuie să fii sănătos. Trebuie să urmăreşti alimentaţia. Nu e sănătos să fumezi ori să mănânci şi să bei în exces.
6. Permite talentului tău să iasă la iveală. Fiecare om are un talent pe care nimeni nu i-l poate lua. Tu ai ceva ce nu are nimeni.
7. Întotdeauna fii tu însuţi. Nu te schimba doar de dragul de a face pe plac altcuiva. Nu copia pe nimeni - fii originalul tău.
8. Fă întotdeauna ceea ce crezi. Nu permite nimănui să te convingă să faci ceea ce nu vrei deoarece vei fi mereu nemulţumit.
9. Lucrează din greu. Orice lucru îşi are un preţ pe care trebuie să-l cunoşti pentru a te asigura că vrei să-l plăteşti.
10. Fii stăpân pe tine şi nu lăsa pe nimeni să-ţi controleze viaţa. Când laşi pe cineva să te calce în picioare, tu iţi laşi viata în mâinile acelei persoane. Preţul pe care îl vei plăti pentru acest lucru va fi întotdeauna foarte mare.

Iordache BOTA - Puterea minţii, 1998.

Niciun comentariu: